Asijská zelenina

Asijská zelenina

Jedlé rostliny z Asie, které jsou charakteristické vysokou nutriční hodnotou. Jedná se o netradiční druhy zeleniny, které se hodí především do salátů, ale i ke tepelnému zpracování. Tato skupina zeleniny je chrakteristická krátkou vegetační dobou a vysokými nároky na vodu. Většina asijské zeleniny je rostlinou krátkého dne.

Čínské zelí Pak-choy – rychle rostoucí čínské zelí, ideální do salátů, jemná nepálivá chuť, vhodné pro děti.

Hořčice čínská – kultivary komatsuna a red giant, obrůstající druhy zelenin, vhodné i pro zimní pěstování v místnostech, ideální do salátů, lehce štiplavá chuť.

Chryzantéma jedlá – oblíbená zelenina do salátů se zajímavou chutí.

Laskavec trojbarevný  je odrůda amarantu ideální do salátu nebo jako základ na výrobu špenátu.

Mibuna a Mizuna jsou klasické japonské drobnolisté zeleniny s jemně štiplavou chutí.

Perila křoviná je známá všem alergikům, kteří hledají přírodní a učinné antihistaminikum. 

Zobrazeno 10 výsledků

Seřadit:

Skladem

Hodnocení 5.00 z 5
(0)
27 
- 7% mibuna

Skladem

(0)
28  26 

Skladem

Hodnocení 5.00 z 5
(0)
26 

Skladem

Hodnocení 5.00 z 5
(0)
27 
- 17%

TOP