Tato kadeřavá bazalka najde využití především při zdobení pokrmů. Má lesklé, zubaté a celkově velmi dekorativní listy. Červená bazalka chutná stejně jako zelená. Čerstvou nať můžeme sklízet po celou dobu vegetace, pro sušení sklízíme nať na počátku kvetení a sušíme při teplotě do 35°C. Pro zachování typické vůně i chuti však doporučujeme čerstvé, jemně nasekané listy bazalky naložit do olivového oleje. Při sušení totiž bazalka velmi rychle ztrácí své aroma. Je to léčivka a čaj z ní připravený povzbuzuje trávení a pomáhá při zánětech horních cest dýchacích.
Hmotnost | 0.15 g |
---|
Chcete se zeptat?
Návštěvník
9 roky 5 měsíce před
Dobrý den,
tato bazalka není vhodná do truhlíku, ve větším květináči s menším počtem roslin to určitě nějak dopadne.
Návštěvník
8 roky 10 měsíce před
Sázela jsem do květináče. Šestý den vyrazila a pevně věřím, že problém nebude! : )
Dobrý den,
je tato bazalka vhodná do truhlíku??
děkuji za reakci