Čekanka puková
- 6%

Čekanka puková

18  17 

Z kořenů sklizených na podzim o průměru 3,5 – 6 cm odřízneme nať 3 cm od hlavy kořene. Rychlíme v temnu při teplotě cca 15°C v prosinci až březnu.v balení je 0.6 g osiva čekanky.

11 skladem

Množství
Katalogové číslo: 4850_Čekanka salátová - puková di bruxelles Kategorie:

Čekanka je vynikající, dieteticky hodnotná zelenina pro konzum rychlených puků zejména v zimních měsících. Vyséváme vždy v květnu do hluboko propracované půdy s pH minimálně 5,5. Rozteč řádků volíme od 30 do 50 cm. Po vzejití vyjednotíme na 10 – 15 cm. Kořeny jsou sklízené v září až v říjnu, když dosáhnou síly 3,5 – 4,5 cm. Z 1 m2 sklidíme cca 2,5 kg kořenů. Po seříznutí listů na 2 – 3 cm skladujeme kořeny až do rychlení při teplotě 1 – 2°C a vysoké vzdušné vlhkosti. Rychlíme v nádobách s pískem nebo v hydroponii, v temných prostorách nebo se zakrytím černou folií. Čekanka puková má drobná semena kulovitého tvaru.

Hmotnost0.6 kg

Chcete se zeptat?


Návštěvník
Petr Váša
8 roky 8 měsíce před

Dobrý den,
zdá se mi to rychlení nějaké složité ani nikdo z mých známých to nědělá. Prodávají se tato semena ještě vůbec.?

Váša

Návštěvník
Semena osiva
8 roky 7 měsíce před

Dobrý den,

Čekanka patří k nejčastějším rychleným zeleninám. Rychlení není složité viz článek
http://www.ireceptar.cz/zahrada/cekanka-ze-sklepa/

 

TOP