Chryzantéma jedlá

Chryzantéma jedlá

18 

Chráněný výsev III. až IX. (1 cm hluboko). Přívý výsev semen IV. až IX. (2-3 cm hluboko). Sklizeň dle potřeby. Lehce štiplavá chuť.
Seje se rozhozem. Sklízíme při výšce do 25 cm. Rostlina obrůstá. Obsahuje velké množství vitamínů. V balení 1g osiva chyryznémy jedlé. 

17 skladem

Množství
Katalogové číslo: 0118_Chryzantéma - jedlá, salátová Kategorie: , ,

Jedlá chryzantéma je pro svůj obsah vitamínů, zejména provitaminu A, minerálních látek a silic hodnotnou zeleninou, která se upravuje jako salát nebo špenát. Chryzantéma jedlá má velmi jemnou a příjemnou vůni a také chuť. Díky své velké životaschopnosti a přizpůsobivosti se pěstuje i ve větších nadmořských výškách. Může poskytovat užitek nejen jako zelenina. Též je známá jako kopretina věncová, pinardie, shungiku.
Semena vyséváme od jara do pozdního léta přímo na záhon. Vhodná také pro zimní pěstování. Ke sklizni mladých rostlin o výšce 5–10 cm dospěje kultura po 4–5 týdnech, větší 15–25 cm vysoké rostliny se musí pěstovat 6–8 týdnů. Řežou-li se rostliny ve výšce 5–10 cm, rychle regenerují a můžou se sklízet opakovaně. Větší rostliny dobře větví, boční výhony jsou také využitelné v kuchyni. Mladé listy mají mírně chryzantémovou chuť, která se stává dalším růstem intenzivnější. Mladé listy lze použít do směsných salátů, například s rajčaty nebo sojovými klíčenci. K ozdobě jídel či k uvaření čaje mohou posloužit i květy.

Chcete se zeptat?


 

TOP