Cibule jarní na svazkování

- Kompletní specifikace
- Komentáře 0
- Cibule jarní na svazkováníSkladem 321 Kč18 Kč bez DPH
Ranila je nová odrůda cibule kuchyňské (Allium fistulosum L.) od tuzemské firmy SEMO. Ranila má tmavě zelenou šťavnatou nať a vytváří středně velké cibule bílé barvy. Jedná se o velmi ranou odrůdu.
Pěstování kuchyňské cibule Ranila: Vyhovuje jí stanoviště na plném slunci. Půda by měla být výhřevná a dobře propustná. Především v době klíčení semen je nutné záhon pravidelně zbavovat veškerého plevele, sazeničky jsou totiž zpočátku velmi drobné. V běžné zahradní půdě povětšinou není nutné cibuli přihnojovat, pokud však přece jen po hnojivu sáhnete, volte přípravky na bázi fosforu a draslíku. Dusík naopak cibuli příliš neprospívá. Kromě období sucha kuchyňská cibule nevyžaduje větší zálivku.
Využití kuchyňské cibule Ranila: Ranila své využití najde především v kuchyni. Jedná se o velmi ranou cibuli, která je ideální na svazkování, ale i na pozdější suchou sklizeň. Stejně jako většina bílých cibulí, není ani tato odrůda vhodná pro dlouhodobé skladování. Pro svou jemnější chuť se však hodí k nakládání.
Další informace a zajímavosti: Podrobnější rady pro pěstování kuchyňské cibule a recept na netradiční (ale velmi zdravý) cibulový čaj si můžete přečíst na této stránce.