Cibule

Cibule

Bez Cibule si domácí kuchyni dokážeme představit jen těžko. Podle osevního postupu je rostlinou druhé nebo třetí tratě. V našem sortimentu můžete najít cibuli sečku, šalotku, naťovou cibuli, či cibuli pro nakládání.

Pěstování: Pěstujeme z přímých výsevů od března do dubna. Některé odrůdy jsou vhodné i jako ozimé.  Výsev do hloubky cca 2,5 cm, jednotíme přibližně na 5 cm.

Vhodné jsou středně těžké záhřevné půdy s neutrálním pH. Závlaha je důležitá při klíčení a růstu rostliny, před sklízením je na závadu, protože je náchylná na plísně. Sklízíme ji, když začne poléhat nať. Cibule je ideální pro pěstování na hrůbcích.

Použití: Cibule je vhodná pro přímý konzum i kuchyňské zpracování. Šťáva z cibule po natření na kůži odhání nejen hmyz.

 

 

Zobrazeno 8 výsledků

Seřadit:

TOP