Dýně

Dýně

Dýně patří mezi tykvovitou zeleninu (spolu s cuketou a indickou okurkou). Je charakteristická plazením nebo popínáním.Pěstování: Dýně se pěstují na středně těžkých, na živiny bohatých půdách. Dobře snáší přímé organické hnojení. Rostlinky si můžeme předpěstovat ze semen, ale většinou se doporučuje přímý výsev od poloviny května. Dlouhé šlahouny se zaštipují, aby se podpořil růst plodů. Doporučuje se přihnojovat i uměle. Dýně potřebuje dostatek slunce a vláhy. Vhodné je i pěstování na kompostu. Při pěstování ve stínu ztrácí svou plodnost více než o polovinu.Použití: Dýně jsou vhodné na  dlouhodobé skladování (ideální je suchá místnost s teplotou do 20°C ). Sklízíme vyzrálé plody. Dýně najde uplatnění ve slané i sladké kuchyni. Velké oblibě se u nás v poslední době těší polévka z dýně hokkaido. Dýně se velmi často se zavařuje nebo si z ní můžeme připravit chutné chutney (co chutney znamená, naleznete zde). Některé mladé plody se dají konzumovat i za syrova. Oblíená jsou i dýňová semínka.Nabízíme celou řadu odrůd, doporučujeme zejména dýni hokkaido, kterou máme i v hybridním kultivaru. Jedná se o výnosnější odrůdu s vyváženějšími plody.     

Zobrazeno 29 výsledků

Seřadit:

Skladem

Hodnocení 5.00 z 5
(0)
17 

Skladem

Hodnocení 5.00 z 5
(0)
17 

Není skladem

(0)
17 

Skladem

Hodnocení 5.00 z 5
(0)
27 

Skladem

Hodnocení 5.00 z 5
(0)
17 
- 7% dyně špagetová

Skladem

(0)
20 

Není skladem

(0)
30 

Skladem

Hodnocení 5.00 z 5
(0)
17 

Skladem

Hodnocení 5.00 z 5
(0)
20 

TOP