indická okurka

indická okurka

Indická okurka, zvaná lagenárie nebo kalabasa patří mezi tykve, je však teplomilnější než třeba cukety. Zajímavostí je, že tuto zeleninu můžeme použít také k dekorativním účelům.

Použití: Kalabasa se používá například jako nádoba na čaj nebo k výrobě malých bubínků, plováků, schránek, atd. Pokud chceme indickou okurku konzumovat, sklízíme ji v raných stádiích před tím, než zdřevnatí. Ideální je použití do salátů. Malé okurky můžeme naložit.

Pěstování: Nejlepší je na opoře, ideální je plot nebo pergola. Svědčí ji slunná poloha a výživná humózní půda. Rostliny je lepší předpěstovat, ale dají se sázet semena i přímo. Sazeničky sázíme ven od poloviny května. Indickou okurku můžeme pěstovat ve skleníku, ale musíme zajistit přístup hmyzu k opylení květů.

Další zajímavé informace naleznete zde.

Zobrazen jediný výsledek

Seřadit:

Skladem

(0)
27 

TOP