Mochyně peruánská

Mochyně peruánská

Mochyně peruánská (Physalis alkekengi) patří mezi jedlé typy mochyní, které mají navíc velmi dekorativní vzhled. Často se jí také říká mochyně židovská nebo židovská třešeň.Pěstování: Podobné jako u rajčat. Semena si předpěstujeme a následně vysazujeme ven k opoře. Rostlinu můžeme pro lepší vzhled a plody zaštipovat. Plody postupně sklízíme, před prvními mrazy otrháme vše a necháme v teple dojít. Nezapomeňte odstranit kalichy. Plody jsou dobře skladovatelné.Použití: Bobule mají sladko-kyselou chuť a používají se v teplé i studené kuchyni. Vhodné jsou do sladkých i slaných jídel. Ideální jsou na přípravu marmelád a želé. Široké uplatnění najde mochyně také v léčitelství (detoxikace, posílení organismu atd.), více informací o zdravotních účincích najdete zde

Zobrazeny 2 výsledky

Seřadit:

TOP