Špenát

Špenát

Špenát listový patří mezi klasickou zeleninu našich zahrad a kuchyní. Pěstování: Špenátu vyhovuje vlhčí, zásaditá půda. Semena vyséváme přímo na záhon a to dle odrůdy od března až do září. Je to ideální zelenina také pro pozdní výsev. Sklízíme během celého roku a to již 40 dní od výsevu. Pro letní výsev jsou vhodné hybridní odrůdy (F1), které mají rychlejší růst, jsou odolné proti vybíhání do květu, odolávají mnohem lépe plísním, které špenát znehodnocují. Špenát je na pěstování nenáročný. Pozor na přehnojení dusíkem, listová zelenina je na něj háklivá a v listech se mohou vytvořit nebezpečné dusičnany. Použití:  Špenát není bohatý na železo, jak se někteří lidé domnívají. V této rostlině najdeme vitamíny A, C a K. Obsahuje hodně bílkovin a málo tuků. Jak dobře připravit dušený špěnát najdete zde, další zajímavé recepty můžete najít zde.

Zobrazeno 8 výsledků

Seřadit:

TOP