Šťovík / Štěrbák

Šťovík / Štěrbák

Šťovík patří mezi trvalky, na jednom místě může růst až několik let.Pěstování: Šťovíku se dobře daří ve stinných místech vaší zahrady, má rád vlhkou a velmi těžší půdu. První lístky můžeme sklízet již dva měsíce od výsevu a sklizeň každý měsíc zopakovat.  Použití: Šťovík se hodí především do salátů, ale můžeme ho použití i v teplé kuchyni, například pod maso, nebo ho můžeme přidat ke špenátu. V menším množství se dá použít i tepelně neupravený. Štovík se dá i nakládatŠtěrbák (Endivie) je klasická salátová zelenina jižní Evropy. V našich podmínkách se pěstuje pozdní kultura tzv. endivie kadeřavá.Pěstování: Pěstuje se jako rostliná krátkého dne. Semena by měla být vyseta do začátku července. Příliš brzké výsevy osiva vedou k vybíhání do květu.Jako všem rostlinám podobným čekance, vyhovuje i štěrbáku propustná humózní půda se spoustou živin. Vhodné je použít například kompost.Další zajímavé informace, mimo jiné to, jak listy “vybělit”, aby měly jemnější chuť, můžete najít zde

Zobrazeny 2 výsledky

Seřadit:

Skladem

Hodnocení 5.00 z 5
(0)
14 

TOP