Zelí

Zelí

Zelí patří mezi méně častou zeleninu našich zahrad. Přitom jeho konzumace je v naší zemi velmi typická a častá. Pozor na nedorozumění v jiných státech – slovensky, polsky a rusky se zelí totiž řekne kapusta.

Pěstování: Zelí hlávkové patří mezi plodiny první tratě. Potřebuje bohatě prohnojenou, lehce vápenitou půdu, a spoustu vláhy. Raným odrůdám vyhovují lehčí půdy, pozdním půdy těžší. Ne všechny odrůdy jsou vhodné na dlouhodobé skladování. Zelí se skladuje při teplotách do 5 °C a to při vysoké vzdušné vlhkosti.

Výtečné recepty na kysané zelí z knihy Návody na kysané zelí od Václava Soukupa z roku 1943 najdete zde.

 

Zobrazeno 7 výsledků

Seřadit:

Skladem

Hodnocení 5.00 z 5
(0)
33 

Skladem

Hodnocení 5.00 z 5
(0)
10 

Skladem

Hodnocení 5.00 z 5
(0)
13 

Skladem

Hodnocení 5.00 z 5
(0)
13 

TOP